fauntomter

Informasjon

Vi er stolte av å kunne presentere et nytt idyllisk hyttefelt, Kragerø View, i skjærgården utenfor Kragerø! Med svabergene i forgrunnen og sjøen rett nedenfor og utsyn til Kragerø - måtte dette prosjektet få navnet Krageø View!

Her kan du nyte det beste av Norsk sommer med svaberg og sjø. På 10 tomter skal vi bygge våre vakre Sommer Vy hytter. Hyttene har klare likhetstrekk med våre Vy hytter, men har fått en sommerlig look. Sommer Vy er skapt med hensyn til varme sommerdager og lange sommerkvelder. Her får du mulighet til store skyvedører som gjør at du slipper sommeren inn i hytta og kan nyte en romslig terrasse med tilgang til hytta sin funksjonalitet.
Her blir det rom for å leve livet!

Kragerø View ligger på Borteid, et rolig og idyllisk sted i Kragerø kommune, ut mot Skiensund og skjærgården. Det er fastlandsforbindelse, slik at man kan ankomme hytta uten å ta hensyn til vær eller fergetider. Fra hyttene er det fantastisk utsikt mot sør og vest, og man ser rett over til Kragerø, som er en liten båt- eller biltur unna. Dette er en unik mulighet til å få seg en sommerhytte beliggende ved sjøen.

Beskrivelse

Sammen med arkitektfirmaet Einar Jarmund & Co har Leve Hytter utviklet hytteserien Vy, som kjennetegnes av stilig arkitektur og praktiske planløsninger.

Det siste tilskuddet i Vy modellene er Sommer Vy, sommervarianten av den prisbelønnede modellen Vy, som det allerede er bygget over 550 hytter av. Smarte og moderne kvalitetshytter, utviklet og produsert i Norge. Sommer-Vy er et velprøvd konsept allerede, med 36 hytter bygd på Sydri, som ligger ved resorten i Kragerø. Her har vi også en visningshytte hvor det kan avtales visning på. Alle 36 hyttene der ble solgt ila to sesonger.

På Kragerø View er det planlagt 10 eksklusive høystandard hytter av typen Sommer-Vy, møysommelig prosjektert, for at alle skal få det bra i forhold til utsikt og solforhold. Vi ønsker å etterlate oss et prosjekt vi kan være stolte av i fremtiden.

Innhold

Prisen i annonsen inneholder ferdig oppsatt hytte, Sommer Vy2, inkl. tomt 4, graving og grunnmur.
Avfallskostnad og byggestrøm i byggetiden, samt utarbeidelse av situasjonsplan og underlag til byggesøknad er inkl.

Areal:
BRA er oppgitt i henhold til TEK17 §5-4 og er arealet som ligger innenfor omsluttende vegger (67 m2) pluss åpent overbygd areal (22m2), totalt 89 m2.

I prisen inngår ikke:
Hvitevarer, garderobeskap, lamper i oppholdsrom. Kostnader til dette er avhengig av valgt standard og andel egeninnsats, anslås til å koste mellom 70 000 og 150 000 kr.

Hyttene leveres med grunning/mellomstrøk i valgt farge, og det anbefales å få på et toppstrøk innen det første året. Kostnader til dette anslås til mellom 10.000 og 50.000,- avhengig av egeninnsats.

I tillegg kommer kostnader til byggesaksbehandling og tilknytningsavgifter (vann, kloakk, strøm, og fiberkabel), tilknytning og medlemskap i lokale veglag, samt forberedelse for el-billading på felles p-plass, som vil koste til sammen ca. 220.000,-.
Omkostninger i forbindelse med tomtekjøp (dokumentavgift på tomteprisen, tinglysningsgebyrer og pantattest) fra ca kr 80 000,- til 90.000,- kr. (se totalpris i annonsen).
Fradeling av tomt, kartforretning og målebrev er inkludert i tomteprisen.

Oversikt tomt, hyttetype og totalpris eks omkostninger tomtekjøp:
1 / Sommer Vy 3 / kr 7 073 000
2 / Sommer Vy 3 / kr 7 073 000
3 / Sommer Vy 3 / kr 7 073 000
4 / Sommer Vy 2 / kr 6 685 000
5 / Sommer Vy 3 / kr 7 023 000
6 / Sommer Vy 3 / kr 7 023 000
7 / Sommer Vy 2 / kr 6 985 000
8 / Sommer Vy 3 / kr 7 123 000
9 / Sommer Vy 2 / SOLGT
10 / Sommer Vy 3 / kr 7 123 000

Omkostninger tomt varierer mellom ca kr 80.000 - kr 90.000

Standard

Leveransen er i henhold til TEK 17 . Leve Hytter er ansvarlig søker og står for innhenting av ansvarsretter, byggemelding, innhenting av samsvarserklæringer og søknad om ferdigattest. Leve Hytter står for prosjekt- og byggeledelse, inkludert trykkprøving. Videre sørger Leve Hytter for plikter og oppgaver som følger av byggherreforskriften vedrørende HMS på bygge- og anleggsplasser.

TØMRER- OG SNEKKERARBEIDER:
YTTERTAK
Papptekking (lektepapp), 18mm rupanel taktro. Takkonstruksjon med takstoler og kaldt, luftet loft. Takutstikk har åpne sperreender og synlig taktro. Forkantbord og vindskier i 32 x 280 mm furu Vy-panel.

YTTERVEGGER
Ytterveggs-kledning i 32 x 280 mm furu Vy-panel (som skrus), underligger, lufting, forhudning, 15 cm bindingsverk, 15 cm mineralullisolasjon, diffusjonssperre, 5 cm innlekting, 5 cm krysslagt mineralullisolasjon og 14 mm beiset VY-limtrepanel (furu). Vindfang har 19 x 148 mm slettpanel.

YTTERDØRER OG VINDUER
Hovedinngangsdør, komplett med vridere og låskasse. Utadslående balkongdør er isolert med 2 lags herdet energiglass. Leveres i standard farge. Vinduer har 2 lags herdet energiglass. Åpningsvinduer er innadslående med drei/vipp funksjon og espagnolettlås. Leveres i standard farge.

TERRASSE/VINDFANG
Gulv med impregnert bjelkelag og 28 x 120 mm impregnerte terrassebord. Himling over terrasse og vindfang med 32 x 280 mm furu Vy-panel. Utvendig søyle kledd med 32 x 280 mm furu Vy-panel.

HIMLINGER
Himling mot kaldt loft med 14 mm beiset VY-limtrepanel (furu), 30 mm nedlekting, diffusjonssperre og 25 cm isolasjon med papir.

GULV
Furu heltre gulv 25 x 135 mm natur Arctic (hvitpigmentert), 3 cm tilfarergulv, 2,5 cm mineralullisolasjon og diffusjonssperre. Legges på alle rom unntatt bod, toalett/bad og gang.

INNERVEGGER
10 cm innervegger i bindingsverk, isolert med 10 cm mineralullisolasjon, kledd med 14 mm beiset VY-limtrepanel (furu). På våtrom der det er angitt flis, kles veggene med rupanel og gips som underlag for flis.

INNERDØRER
Slette kompakte innerdører i valgfri NCS. Innerdører leveres med terskler, vridere og mellomdørslås. Innerdører til WC, bad og vaskerom har flat terskel for lufting. Skyvedører er uten terskler, vridere og lås. Skyvedører til våtrom har flat eiketerskel.

LISTVERK
Tak-, fotlister og gerikter i 12 mm glattkant furu natur (beiset).

TAKRENNER, TAKHATTER OG BESLAG
Skjulte/innvendige takrenner bak forkantbord, nedløp er kjetting. Vannbrettbeslag og andre overgangsbeslag i sort stål. Takhatter i sort stål.

VENTILASJON
Veggmonterte avtrekksvifter på toalett/bad. Veggventiler i soverom, stue (2 stk.) og bod. Vegg- eller takgjennomføring for tilkobling av kjøkkenventilator.

MUR- OG FLISARBEIDER
Flis type Kaleido Nero/Grigio 30x30cm i gang, bod, badstue og bad. Dusjhørne/dusjnisje har nedsenk med 5x5cm flis. Sokkelflis på våtrom. Veggflis i dusjhjørne/nisje, type 90x30cm White matt.

ELEKTROINSTALLASJONER
Sikringsskap med overbelastningsvern, overspenningsvern, jordfeilautomater og kurssikringer. Kabelføringer er lagt i vegger, gulv og himling som skjult installasjon. Oppvarming med varmekabler i gulv i gang, bod og toalett/ bad. Oppvarming i øvrige rom (unntatt badstue) med panelovner. Stikkontakter i h.h.t. NEK 400: 2018. Dette betyr bl.a. 2 uttak pr påbegynte 4 kvm i stue, soverom og oppholdsrom og 2 uttak pr påbegynte 6 kvm i WC, gang og entré. I tillegg skal det være 6 uttak i stue i forbindelse med TV, 2 uttak pr lm kjøkkenbenk, 4 uttak ved spiseplass og uttak for komfyr, kjøleskap, vaskemaskin, oppvaskmaskin, kjøkkenvifte og varmtvannsbereder. Det leveres 2 stk. utvendige stikkontakter. Det leveres 1 stk. røykvarsler, koblet til strømforsyningen og med batteri-backup. Det leveres komfyrvakt på kjøkken.
Lamper som leveres er:
2 stk. utelamper
1 stk. interiør taklampe i alle rom unntatt stue/spisestue/ kjøkken (i stue/spisestue/kjøkken leveres stikkontakter ved tak, koblet over bryter).
Designpakke fra elektriker med Elko+ brytere og stikk, samt panelovner og baderomsvifter leveres enten i enten sort eller hvit utførelse.

SANITÆRINSTALLASJONER
Bunnledninger lagt under betongplate og sluk i bad og vaskerom. Vannledninger er rør-i-rør. Automatisk lekkasjestopp i rom uten sluk som har vanninstallasjon, dvs. WC og kjøkken.
Utstyr i henhold til plantegning:
Gulvstående klosett. Dobbelt spyling. Sete og lokk.
Ett-greps servantbatteri og tilkobling til baderoms- innredning
90x90 cm dusjhjørne eller dusjnisje i herdet glass med veggmontert dusjbatteri m/termostat og dusjgarnityr.
Ettgreps kjøkkenbatteri med svingbar tut, separat kobling for oppvaskmaskin, vann- og avløp for oppvaskmaskin og tilkobling til kjøkkeninnredningens benkebeslag.
Kran og avløpstrakt for vaskemaskin.
200 liters varmtvannsbereder.

KJØKKEN- OG BADEROMSINNREDNINGER
Kjøkkeninnredning fra Strai, fronter med fargevalg i modell Tromsø, klargjort for integrering av hvitevarer. 30 mm laminat benkeplate. Nedfelt stålvask. Skap og skuffer leveres med demping. 30 mm laminat benkeplate. Kjøkken ventilator. 60 el. 80 cm baderomsinnredning fra Strai med fronter med fargevalg i modell Tromsø som standard m/hvit matt helstøpt servantplate. 60 el. 80 cm speil med belysning, skjult innfesting.

UTVENDIG BEIS
Hytta leveres med ett strøk grunning/mellomstrøk beis i en av feltets definerte farger utvendig.
Grønn umbra med fargekoden NCS S5502-G
Brent umbra med fargekoden NCS S5005-Y80R
Mørk kjølig grå med fargekoden NCS S4005-R80B

DIVERSE
Brannslukningsapparat medfølger. Rengjøring med støvsuger før overtakelsesforretning.

IKKE MED I LEVERANSEN
Løse lamper der det er angitt lampepunkt.
Møbler og garderobeskap.
Hvitevarer.
Utvendige trapper.

IKKE MED I LEVE HYTTERS LEVERANSE
(Punktene under dekkes av egen kontrakt med tomteselger og grunn/betong- entreprenør, ref. informasjon vedr. 3-delt kontrakt).
-Grave-, grunn- og fundamentarbeider som inkluderer utstikking av grunnmuren, grunnmur med radonsperre og 20 cm isolasjon under betongplate, fundamentjord, koordinatinnmåling av endelig plassering.
-Stikkledning for vann, avløp og strøm til 1 meter innenfor grunnmur. Det forutsettes at denne legges frostfritt.
-Kjørbar vei for lastebil fram til grunnmur i byggeperioden. Snørydding inntil hytta i hele byggeperioden. Rydde snø fra betongplate og 2 meter rundt ved oppstart.
- Eventuell nødvendig avstengning for husdyr/budskap i byggeperioden.
-Vann til tomtegrense i byggeperioden.

FORBRUKERS ANSVAR I FORBINDELSE MED BYGGEPROSESSEN
-Husvask etter overtakelsesforretning.
-Kostnader i forbindelse med tomtekjøp.
-Gebyrer og kostnader i forbindelse med byggesaken.
-Tilknytningsavgifter for vann, kloakk, elektrisitet o.l.

TOLERANSER
For tillatte avvik av utførelsen av tømrer- og snekkerarbeider gjelder NS 3420-0, toleranseklasse C innvendig og D utvendig. Tre er et levende materiale som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet. Det må påberegnes at det kan oppstå mindre sprekkdannelser på vegg- og takflater. Innvendig panel og listverk vil bevege seg litt med årstiden, og kuving av innvendig panel vil kunne forekomme. For leveranser der innvendig overflatebehandling er inkludert så omfatter dette ett strøk beis fra fabrikk. Leveransebeskrivelsen gjelder for fritidsbolig med én boenhet og oppvarmet bruksareal på mellom 50 og 150 kvm.

Beskaffenhet

Hyttene blir tilknyttet kommunalt vann og avløpsnett via private fellesledninger som bores i fjellet mellom feltet og kommunalt tilknytningspunkt. Det legges inn strøm og fiber.

Beliggenhet

Borteid byr på fint turterreng, og den korteste turen er opp til Borteidknuten som er noen minutter å gå fra hyttene. Her er det en fantastisk utsikt, kanskje skjærgården flotteste, og det er en opplevelse å sitte der og nyte solnedgangen. Ellers i området er det en god del stier og mange fine turer å velge blant. Vegene i området egner seg også fint for sykling.

Ship O'hoi!
Borteid Småbåthavn ligger ca. 3-4 minutters liten biltur unna hyttene, eller ca. 7 minutter på sykkel.
De har to utleiebåter om du ønsker å leie, eller kanskje prøve båtlivet litt før du kjøper og blir skipper på egen skute.
Det tilbys båtplasser på 2,5, 3 og 3,5 meter og parkering for bil. For 2022 ligger prisene pr. plass inkl. parkering pr. år fra kr. 10.000,-
Borteid småbåthavn kan også passe på båten din i opplag på vinteren med service og vedlikehold ift. dine ønsker.
Kontakt Borteid Småbåthavn AS, v/ Nils Birger Øyløkken på post@borteid.no eller 35989475/48401030

Prosjektet Kragerø View, Borteid, har innhentet informasjon og priser, oppfordrer interesserte til å ta direkte kontakt med havna.

På Bjerketangen kan man spille tennis på en bane med svært høy standard som ligger en liten 3 minutters oppvarming/joggetur unna hyttene.
Det er også en basketkurv der, for den som vil ha et slag streetbasket.
Kontakt Knut Ramberg på 952 49 009 for avtale om spillerett på bana. Vi tar forbehold om ledig kapasitet.

Med egen båt kan man for eksempel dra på øyhopping til Kragerøs 495 øyer og holmer.
For øvrig er det allemannsretten som gjelder, og det er mange muligheter for bading i sjøen og andre aktiviteter på Borteid.

Adkomst

Kjøretid fra Oslo ca. 2,5 timer, Kongsberg ca. 2,5 timer, Hønefoss ca. 3 timer, Gjøvik ca. 4 timer, Tønsberg ca. 1,5 time, Skien og Porsgrunn ca. 1 time.

Det er kjøreforbindelse helt fram til felles parkeringsplass for hyttene, som ligger fra 50 til 150 meter fra hver enkelt hytte. Det blir bilveg opp til feltet for av/pålessing, med stiadkomst til hver enkelt hytte de siste meterne. Denne løsningen er valgt nettopp for å bevare naturen, og ha minst mulig biltrafikk rundt seg når skjærgårdslivet skal nytes. Stiadkomsten er stort sett på svaberg og i lettgått terreng og anslagsvis i snitt 20-30 meter til hver hytte.

På felles parkeringsplass får alle sin dedikerte plass og det legges til rette for ettermontering av elbil-ladeanlegg.

For å finne feltet, kjør Borteidvegen og sving deretter til venstre på Skiensundvegen. Følg denne i 650 meter til du får Kragerø View skiltet på venstre side. Der er det to P-plasser som er merket for besøkende til visning. Hyttefeltet ligger til venstre oppe på svaberget.
https://goo.gl/maps/2jMDPtq2hpKgJ8v98

Beskrivelse (type bolig)

Det tilbys to hyttemodeller av typen Sommer Vy fra Leve Hytter i feltet, se situasjonsplan. Hyttemodell er på forhånd valgt og bestemt på hver tomt. Hyttene er omtrent like store, har tre soverom, et bad, stue/kjøkken og en bod. Det er mulighet til å påvirke planløsning og plassering av vinduer og dører, innenfor Vy-konseptet. Det er flere forskjellige gulvtyper å velge mellom, samt 5 forskjellige innvendige farger. Utvendig kan det velges mellom 3 forskjellige farger, tilpasset reguleringsbestemmelsene og bestemt av arkitekt og utbygger. Hyttene leveres med et strøk grunning/mellomstrøk. tilnærmet fargene:
Grønn umbra med fargekoden NCS S5502-G
Brent umbra med fargekoden NCS S5005-Y80R
Mørk kjølig grå med fargekoden NCS S4005-R80B

For mer informasjon om hyttene, henvises det til Leve Hytter sin leveransebeskrivelse for Sommer-Vy, eller ved å kontakte vår hyttekonsulent.

Se vedlagte plantegninger for hytta for mer detaljer.

Diverse

Kjøpet skjer med tredelt kontrakt hvor tomten håndteres i egen kontrakt, grunnmur i egen kontrakt og hytten i egen kontrakt. Leve Hytter as står for leveransen av hytte og er alene ansvarlig for forhold som gjelder oppføring av hytta. Leve Hytter as oversender til grunn- og betongentreprenør endelige fundamentplaner så snart arbeidstegninger foreligger. Tomten i annonsen heftes med dette av byggeklausul med Leve Hytter AS.

Tomten heftes med tinglyst byggeklausul med Leve Hytter AS og konsept-modellene Sommer-Vy 2 og Sommer-Vy 3, samt byggeklausul med Steintransport AS for grunn- og betongarbeidene. De tinglyste byggeklausulene vil av respektive parter slettes når arbeidene på den enkelte tomt er ferdige. Informasjon til kjøper, som er utarbeidet i forbindelse med salg av tomtene og hyttene på Kragerø View, består av informasjon på prosjektets landingsside og finn-annonse. Alle kjøpsdokumenter kan på forespørsel forevises.

2 % betales innen 14 dager etter signert kontrakt med Leve Hytter AS. Resterende betales iht. fremdrift og Byggblankett 3425 og bustadoppføringsloven.

Oppgitte priser for hyttene er basert på prisindeks 142,6 fra juni 2022. Prisen vil indeksreguleres etter Statistisk sentralbyrås indeks for "Enebolig i tre, byggearbeid unntatt stein, jord- og sementarbeid i alt." frem til Leve Hytter påbegynner selve oppføringen av hytta.
Vi tar forbehold om trykkfeil i annonsen og i prisliste.

Grunn- og betongarbeider betales 50 % ved oppstart grunnarbeider, 40 % ved ferdig grunnmur og 10 % ved ferdigbefaring av grunn- og betongarbeider.

Visning:
Tomtene er merket med et skilt som står omtrent i senter av der hytta blir bygget, og på bakken ved skiltet er det festet en plate med planløsningen til hytta på tomta, som ligger i tilnærmet riktig retning, slik at man enkelt forstår hvordan hytta skal ligge. Høyder er fastlåst og omtrentlig høyde på gulvet i hytta er angitt på skiltene.
Ønsker du hjelp på visningen, kontakt:
Geir Myhre Jacobsen - grunneier - 458 61 630
Terje Lindholm - Leve Hytter - 913 55 533
For spørsmål om hyttene, kontakt:
Elisabeth Haugen Rønning - Leve Hytter - 918 74 959

Om utbyggingen og rekkefølge:
Byggesøknaden for infrastrukturen (veg/vann/avløp, samt strøm og fiber blir sendt kommunen sommeren 2022.
Infrastrukturen planlegges utført senhøstes 2022/vinter 22/23.

Grunnet at BFF2 må bygges i tur og orden i bestemt rekkefølge, vil det antatt blir byggearbeider i feltet frem til sommeren 2025/26 (ca. 3,5 års tid fra oppstart), og de som overtar hytter først må påregne en del støy, støv og aktivitet i byggeperioden. I fellesferien (stort sett Juli måned) blir det ikke byggeaktivitet på Kragerø View. Dette gjelder også for de som allerede har kjøpt, fordi det skal være stille og fredelig i ferien.

Området BFF2:
Hytte 9 blir bygget først, deretter kan resten av hyttene på BFF2 bygges i rekkefølge: 8, 7, 5 eller 6. Det blir ca. 7 måneder mellom hver ferdigstillelse på disse tomtene, avhengig av salgstakten. Hytte 5 kan bygges uavhengig av de andre. Hytte 4 blir bygget til slutt.
Området BFF1: Hyttene 10, 1, 2 og 3 kan bygges uavhengig av de andre hyttene på feltet, og kan ha oppstart samtidig med hytte 9 og 5. De hyttene som kan være innflyttingsklare raskest, er hyttene 1, 2, 3, 5, 9 og 10.

Vi tar forbehold om kommunale godkjenninger og saksgang, men det er realistisk å anta at de første hyttene kan være klare til innflytting ca. 1 år etter signert kontrakt på tomt, grunnarbeider og hytte. Slik det ser ut nå, er det mulig å få hele 2024 sesongen på Borteid for de første som kjøper.

Plassering og høyde på hyttene skal være som på situasjonsplanen og angitte høyder for ferdig gulv under. Det tas likevel forbehold om justering/tilpasninger av situasjonsplanen i forbindelse med detaljprosjektering og utførelse av innkjøringer, biloppstillingsplasser, gangveier og nøyaktig plassering av bebyggelse.

1 OK Gulv/Ringmur 42,8
2 OK Gulv/Ringmur 43,3
3 OK Gulv/Ringmur 44,3
4 OK Gulv/Ringmur 45,3
5 OK Gulv/Ringmur 45,5
6 OK Gulv/Ringmur 43,8
7 OK Gulv/Ringmur 43,3
8 OK Gulv/Ringmur 41,3
9 OK Gulv/Ringmur 40,3
10 OK Gulv/Ringmur 40,8

Enkelte illustrasjoner og 3D-illustrasjoner i tegnings- og salgsmaterialet er ment som eksempler og kan vise forhold, som ikke er i samsvar med leveranse, så som møblering, gulvflater og andre overfl ater, innredninger, fargevalg, dør og vindusform, antall vinduer på gavlvegg, bygningsmessige detaljer, f.eks. fasadedetaljer, detaljer i uteområdet, materialvalg i fasade, beplantning, etc. Dette er vist for å gi interessenter en idé om hvordan hyttene og uteområdene vil bli. Det kan bli endringer i utomhusplan, materialvalg, farger og løsninger. I salgsmaterialet er det illustrasjoner, som viser møblering og utstyr, som ikke inngår i leveransen. Illustrasjoner av interiøret i hyttene kan vise mulige tilvalgsalternativer. Man har søkt å vise en riktig utsikt og volumer til ny omliggende bebyggelse på illustrasjoner, men det tas forbehold om at dette ikke vises nøyaktig.

Vi tar forbehold om trykkfeil i annonsen.
Se vår hjemmeside for prosjektet for nedlasting av dokumenter.

Hvitevarer / tilbehør

Hvitevarer og brunevarer medfølger ikke i salget.

  
 

Flere prosjekter