fauntomter

Kvalitetsrik laft siden 90-tallet

Hyttene til Øverbygg er produsert i Norge. Nærmere bestemt på en fabrikk i Snåsa. Her har lokale arbeidere produsert hytter av kvalitetsrik laft siden 90-tallet.

Laft er en byggetradisjon som fra vikingtiden og frem til 1800-tallet var den mest dominerende måten å bygge trehus på i Norge. Øverbygg er en hytteleverandører som spesialiserer seg på hytter i laft. 

– Vi elsker laften og hele det uttrykket som hytta gir både utvendig og innvendig. Øverbygg var veldig fleksible på hva slags hytte vi kunne sette opp og fikk tegnet en helt ny hytte med store vinduer – så det var ikke et vanskelig valg, sier Kim Hansen som har kjøpt Øverbygg hytte på Kvitfjell. 

Det er ikke bare kjernefamilien som får nyte den nybygde hytta. Kim forteller at noe av de beste med hytta er at de har plass til både storfamilie og venner.

– Vi valgte å bygge en større hytte som har et stort sosialt område både for voksne og barn, men også har mange overnattingsplasser. Det er mange på hytta nesten hver eneste helg. Da er det er deilig med et romslig kjøkken hvor vi kan kan sitte og ha sosialt samvær ved et stort bord, samtidig som de som ønsker å slappe av og kose seg med en film, spill eller noe annet kan gjøre det i stuen. 

– Tvers igjennom gledelig prosess

Å bygge hytte kan noen ganger være utfordrende, men for Kim har det vært knirkefritt.  

 – Jeg har bare positive opplevelser med Øverbygg. Fra selgeren, byggelederen, underleverandørene og sist men ikke minst snekker-gutta som jeg snakket og så masse til under hele byggeprosessen, sier Kim og legger til:

– En tvers igjennom gledelig prosess med bra folk!

Han er såpass fornøyd at han har kjøpt nabotomta sammen med broren sin og er i gang med å bygge enda en Øverbygg-hytte.

– Byggeprosessen starter allerede i høst, og vi håper å ha den ferdig før påsken 2023 for utleie.

Les mer om Øverbygg her