fauntomter

Beliggenhet

Sløkjedalen Hyttegrend ligger innerst i Gaustaområdet. Her får du vil du få vill natur i sør og sivilisasjonen på Gausta i nord.  Det er bom i Kvitåvatnvegen inn til området, og meget usjenert, fredelig og idyllisk i Sløkjedalen. Eiendommene får nærkontakt med vakre Kvitåvatn og bekken som renner fra Sløkjedalen. Nydelig utsikt til Gaustatoppen er noe man får med på kjøpet. Det er umiddelbar adkomst til områdets beste langrennsløyper. Avstanden til Gausta skisenter er ca. 1 km. Sløkjedalen frir til hyttefolket som setter langrenn, urørt høyfjellsnatur og den lune solveggen høyest.

Logo

Alt på ett sted

Er du i Sløkjedalen, er du på rett sted. Naturen, stillheten og mulighet til alt Gausta kan by på. Hvis man vil.

Logo

Butikker

Ved Gaustatoppen Sportell og Gausta skisenter er det skiutleie, og ved sistnevnte ligger det Sport1-butikk samt dagligvarehandelen Pose & Sekk. Det tar cirka 15 minutter at kjøre ned til Rjukan, der det finnes flere matbutikker så som Spar, Kiwi og Rema 1000, Vinmonopol, samt andre butikker.

Restauranter

Gaustatoppen Sportell med restaurant Hovdestaul, restaurant Fyrieggen som tidligere var kjent som Bygget, Gausta Food Court + The Loft, Gaustablikk Fjellresort og Den Lykkelige Sportsmann tilbyr gode og varierte menyer. Om man ønsker en utflukt til Rjukan finner man flere hyggelige spisesteder der.  

Alpint

Skianlegget på Gausta er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Det er investert stort i snøproduksjon i senere år, og destinasjonen har nå ett topp moderne skianlegg med tilbud for hele familien så vel som avansert kjøring og off piste. Skisenteret har nå 35 nedfarter og 13 heiser inkludert 2 stolheiser samt 2 parker, 2 barneområder og 4 flombelyste bakker. For snowboard og off piste er området rundt Gaustatoppen kjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned. Det jobbes aktivt for å knytte Gausta Skisenter og Gaustabanen sammen med nye bakker og heiser. Se https://gausta.com/no/gausta-skisenter/ for mer info.

Sommeraktiviteter

Det er minst like fantastisk ved Gaustatoppen sommer og høst som det er vinter og vår. Det er variert tur- og sykkelterreng, og muligheter for å fiske, ro, padle eller bade i friskt fjellvann nede på Kvitåvatn. Du finner også de populære flytende badstuene til Gausta Fjellresort i vannkanten ved padel-banene. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra 1926 og ligger kun ca. 20 km fra Gaustaområdet, langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du Rjukan klatrepark, café, innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening - se http://www.krossobanen.no/ for mer info. Unescos verdensarv har listet Rjukan industrihistorie og Vemork kraftstasjon, og det finnes mengder av historie og kultur å gjøre seg kjent med via muséene og informasjonstavlene i området. Nede i Rjukan kan man også finne det meget populære Rjukanbadet som er åpent hele året.

Beregn reisetid

Prøv reisetidskalkulatoren for å se hvor lang tid det tar å reise hit fra ditt utgangspunkt, med ulike transportmidler

  
 

Naviger prosjektet

  
 

Flere prosjekter